Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 18:00 , η SciFY , το ODI Athens του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, το SKEL Lab του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και o Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS , σας προσκαλούν στην 14η SciFY Academy με θέμα: “Ανοιχτά Δεδομένα. Τώρα!”, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Your Data Stories . Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY , για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.
Στην εκδήλωση, στελέχη επιχειρήσεων και ερευνητές θα παρουσιάσουν πρωτοποριακά έργα, τα οποία παράγουν ή αξιοποιούν ανοιχτά δεδομένα τόσο σε ερευνητικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Θα συζητήσουμε, επίσης, τις τρέχουσες εξελίξεις και τις μελλοντικές κατευθύνσεις στον τομέα των δεδομένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πιο αναλυτικά, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την ομιλία του κου Νίκου Σαρρή, Head of Operations, Innovation Lab της εταιρείας Athens Technology Center (ATC), αναφορικά με το έργο REVEAL και πως αυτό βοηθάει στην αποσαφήνιση εννοιών στα κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια, ο κος Ηρακλής Κλαμπάνος, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” θα μας παρουσιάσει το Big Data Europe, ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου 16 οργανισμοί από 10 Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται για το μέλλον των Big Data στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, ο κος Χρήστος Σμυρνιός , από την εταιρεία Unisystems , θα μας μιλήσει για την αξία ως αποτέλεσμα πηγών και δεδομένων.

Εκ μέρους της εταιρείας Agroknow, ο κος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου θα μας παρουσιάσει το πως τα ανοιχτά συνδεδεμένα δεδομένα στον χώρο της γεωργίας μπορούν να αποτελέσουν πηγή επιχειρηματικών ευκαιριών. Θα ακολουθήσει ο κος Μιχάλης Βαφόπουλος , ερευνητής του Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” , ο οποίος θα μας μιλήσει για τον ρόλο των ανοιχτών δεδομένων στο χώρο της οικονομίας. Τέλος, ο κος Αλέξανδρος Νούσιας από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών θα μας εξηγήσει τον τρόπο προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ιδιωτικότητά μας σε ένα περιβάλλον ανοιχτότητας μέσω μοντέλων ισορροπίας. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους σχολών πληροφορικής, σε στελέχη επιχειρήσεων πληροφορικής ή εταιρείες που υποστηρίζουν και προσφέρουν λύσεις πληροφορικής στους δημόσιους οργανισμούς, σε ιδρυτές και συμμετέχοντες νεοφυών επιχειρήσεων, σε web entrepreneurs και σε στελέχη του Δημοσίου Τομέα (Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση). Επίσης, η εκδήλωση απευθύνεται και σε όσους θέλουν να αναπτύξουν υπηρεσίες ή εφαρμογές, βασιζόμενοι στα ανοιχτά δεδομένα, καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των ανοιχτών δεδομένων

Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN14Tickets
Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικά)
Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN14FBEvent
Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN14Progr
Πληροφορίες για την εκδήλωση: http://go.scify.gr/sfacIN14Info


Για περισσότερες πληροφορίες:
Δέσποινα Χαλβατζή, M: dchalvatzi@scify.org , T: 211 400 4192
SciFY: www.scify.org
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»,
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Comments are closed