Ημερίδα Μεταφράζοντας την Ευρώπη

Στο πλαίσιο των Ημερίδων της δράσης «Μεταφράζοντας την Ευρώπη», τo Γραφείo Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / ΕΚ «Αθηνά» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Εργαλεία υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας στους υπολογιστές – ελλείψεις και προοπτικές» την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική γλώσσα είναι και η συχνά ελλιπής υποστήριξή της στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να γράψουμε ή να υπαγορεύσουμε ένα κείμενο στον υπολογιστή, για να στείλουμε ένα μήνυμα στο κινητό, ακόμη-ακόμη και για να μεταφράσουμε ένα κείμενο από μια ξένη και ακατανόητη γλώσσα. Γι’ αυτό και στόχος της Ημερίδας είναι να εντοπιστούν τα κυριότερα προβλήματα των απλών χρηστών ώστε να ανοίξει η συζήτηση με τους ανθρώπους της πληροφορικής και να χαρτογραφηθούν οι δυσκολίες που εμποδίζουν τις καινοτομίες που αναπτύσσονται στα εργαστήρια να περάσουν στην παραγωγή και τελικά στην αγορά και στους χρήστες.

 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε δύο κατηγορίες συμμετεχόντων. Στους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στα εργαλεία πληροφορικής που χρησιμοποιούν καθημερινά για να κάνουν την δουλειά τους. Και στους ερευνητές, κατασκευαστές και ειδικούς της πληροφορικής που ασχολούνται σοβαρά με την ανάπτυξη, την βελτίωση ή την εμπορία εργαλείων που υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα σε περιβάλλοντα πληροφορικής.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση http://europa.eu/!hD33MJ. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής τους στην Ημερίδα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.{jcomments on}

Related posts

Leave a Comment